Enquête-instellingen

Elke enquête heeft zijn eigen instellingen; deze gelden alleen voor de desbetreffende enquête. De enquête-instellingen zijn achtereenvolgens:

Naam van de enquête

De enquêtenaam is de interne naam voor uw enquête. Deze naam verschijnt in uw lijst met enquêtes. De enquêtedeelnemers zien deze naam niet.

Enquêteomschrijving

De hier opgegeven omschrijving kan een toelichting voor bijvoorbeeld collega’s bevatten. Deze omschrijving wordt ook op de titelpagina van het gedownloade Word-bestand getoond.

'Terug' knop

Als u deze instelling heeft aangevinkt, dan kan een enquêtedeelnemer in de enquête op de knop Vorige klikken om zijn/haar antwoorden op eerdere pagina’s in de enquête aan te passen.

'Tussentijds opslaan' knop

Als u deze instelling heeft aangevinkt, dan kan een enquêtedeelnemer de door hem/haar verstrekte antwoorden op een enquêtepagina tussentijds opslaan. Wanneer hij/zij dan naar een eerdere pagina in de enquête teruggaat om vervolgens weer op de huidige pagina terug te keren, blijven de reeds gegeven antwoorden bewaard. Deze knop biedt ook uitkomst, als een deelnemer bij het beantwoorden van de vragen op een pagina veel tijd nodig heeft. Hij/Zij kan dan alvast de gegeven antwoorden op een bepaalde pagina opslaan.

Automatisch scrollen

Als u deze instelling heeft aangevinkt, dan wordt de eerstvolgende vraag uit de enquête automatisch boven aan het scherm geplaatst, nadat de deelnemer een bepaalde vraag heeft beantwoord. Hij/Zij hoeft dan niet handmatig naar de volgende vraag in de enquête te scrollen.

Opmerking: De laatste vraag op een pagina zal vrijwel nooit boven aan het scherm worden afgebeeld, omdat deze zich te dicht bij de knoppen Vorige en Volgende (aan het einde van een pagina) bevindt.

Sectievolgorde (professional user)

Met de instelling Sectievolgorde kunt u de volgorde van de verschillende secties met vragen in uw enquête randomiseren. Vervolgens kunt u eventueel bij het veld Uitgesloten: de secties aangeven die van randomisatie moeten worden uitgesloten.

Een enquête bestaat uit bijvoorbeeld 6 secties, bv. Sectie 1 t/m 6; alle secties worden gerandomiseerd m.u.v. de secties 3 en 4. In dit geval zal alleen de volgorde van de secties 1, 2, 5 en 6 per deelnemer worden gerandomiseerd. Wanneer een deelnemer op de enquêtelink klikt, kan hij/zij bijvoorbeeld de volgende volgorde van secties met vragen te zien krijgen:

• Sectie 5 – Sectie 2 – Sectie 3Sectie 4 – Sectie 6 – Sectie 1
  • Sectie 6 – Sectie 2 – Sectie 3Sectie 4 – Sectie 1 – Sectie 5

Opmerking: De posities van de secties 3 en 4 in de enquête blijven gehandhaafd.

Talen

In het onderdeel Talen van de enquête-instellingen kunt u drie dingen instellen:

1. Nieuwe talen toevoegen aan de enquête (zie ‘Beschikbare talen‘ voor meer informatie)
  2. De enquête vertalen (zie ‘Meertalige enquêtes: zo werkt het‘ voor meer informatie)
  3. Standaardmeldingen wijzigen voor deze enquête (zie ‘Kan ik de standaardmeldingen wijzigen?‘ voor meer informatie).

Code beperkte toegang

Als de instelling Activeer codeverificatie is aangevinkt en u

• een sample heeft geselecteerd, dan wordt met behulp van de enquêtelink de pagina Voer uw uitnodigingscode in geopend. Nadat de deelnemer de aan hem/haar toegekende code (bevindt zich in het sample) heeft ingevuld en op de knop Ga door met onderzoeken heeft geklikt, wordt de in te vullen enquête getoond.
  • een panel heeft geselecteerd, dan wordt met behulp van de enquêtelink een pagina geopend waarin de deelnemer een login (e-mailadres) en een password (wachtwoord) moet opgeven. Nadat deze deelnemer zijn/haar e-mailadres en het aan hem/haar toegekende wachtwoord (bevindt zich in het panel) heeft ingevuld en op de knop Ga door met onderzoeken heeft geklikt, wordt de in te vullen enquête getoond.

Enquête en persoonlijke links

Met deze instelling bepaalt u dat de deelnemer slechts één keer kan deelnemen aan de enquête.

Als u gepersonaliseerde links voor iedere deelnemer gebruikt, dan werkt deze instelling altijd.

Bij gebruik van de anonieme link heeft deze instelling slechts invloed op één en hetzelfde apparaat.

Voorbeeld: Als een deelnemer de enquête invult op zijn telefoon, dan kan hij de enquête nog een keer invullen op een tablet of desktop. Dat kan zelfs als de instelling ‘Meerdere keren deelnemen verhinderen’ gekozen is.

Einddatum

In Einddatum kunt u een specifieke datum en tijd instellen waarop het verzamelen van gegevens eindigt. Vanaf deze datum/tijd kunnen deelnemers geen toegang meer krijgen tot de enquête.

Updated on oktober 27, 2021