1. Home
  2. Sample
  3. Sample: Overzicht

Sample: Overzicht

Een sample is een lijst van mensen die u voor één of meer enquêtes wilt uitnodigen. Een sample bevat de gegevens van uw respondenten die voor het verzenden van een enquête-uitnodiging benodigd zijn.

1. Zoek sample

In dit veld kunt u op samplenaam zoeken. Indien u een lange lijst met samples heeft, kunt u op deze wijze snel en gemakkelijk een bepaald sample vinden. Alleen de samples zullen worden getoond waarvan de door u opgegeven letter (bv. M) of combinatie van letters (bv. Manu) in de naam voorkomt.

2. Toon opt-outlijst

De opt-outlijst is een lijst met e-mailadressen en telefoonnummers van sampleleden die niet meer voor deelname aan enquêtes uit uw workspace kunnen worden uitgenodigd. Meer informatie hierover vindt u bij het topic Opt-outlijst in Survalyzer.

3. Maak een nieuw sample

Middels deze knop kunt u een nieuw lokaal sample aanmaken. Hiervoor moet u een Excel-bestand met samplegegevens van deelnemers maken en importeren. Klik hier voor een beschrijving van deze procedure.

4. Lijstfunctionaliteit

De pictogrammen geven de volgende functies aan:

1. Exporteren: Hiermee opent u een venster dat u in staat stelt de gegevens van alle gelijste sampleleden te exporteren. Nadat u op Download heeft geklikt, worden deze gegevens in een Excel-bestand opgenomen.
  2. Bewerken: Hiermee opent u het scherm Sample: Lid bewerken waarop u de gegevens van sampleleden kunt aanpassen.
  3. Verwijderen: Hiermee opent u een waarschuwingsvenster dat u in staat stelt het geselecteerde sample en alle eraan gerelateerde interviews te verwijderen. U kunt het sample en de interviews daarna niet meer terughalen.
    Indien u het sample en de bijbehorende gegevens incl. antwoorden van alle sampleleden wilt verwijderen, moet u de optie Verwijder sample en quota selecteren, de gekoppelde enquêtes sluiten en op de groene knop Ja klikken.
    Indien u van alle sampleleden de antwoorden op enquêtes wilt bewaren, zodat u deze in de ruwe data kunt bekijken, moet u op dit venster de optie Verwijder alleen het sample, maar bewaar de interviews (standaardoptie) selecteren.

Updated on november 10, 2021