1. Home
  2. Enquête
  3. Enquête distributie
  4. Respondenten uitnodigen (Survalyzer Classic)

Respondenten uitnodigen (Survalyzer Classic)

De informatie op deze pagina zal binnenkort op Survalyzer NG worden afgestemd. Voor vragen over het distribueren van enquêtes kunt u contact opnemen met onze supportafdeling.

Er zijn drie verschillende manieren waarop u respondenten kunt uitnodigen om uw enquête in te vullen:

• E-mail-uitnodiging
  • Linklijst
  • SMS-uitnodiging

De meest gebruikelijke distributiewijze is de e-mail-uitnodiging. Hiervoor heeft u een lijst nodig met de e-mailadressen waar u de e-mails naartoe wilt sturen. In de meeste gevallen creëert u eerst een panel, voordat u deze manier van uitnodigen toepast.

De tweede distributiewijze is de linklijst. Deze creëert een Exelbestand met een persoonlijke link voor iedere persoon binnen een panel.

De sms-uitnodiging is een extra distributiewijze, die u kunt gebruiken als u van tevoren sms gekocht heeft. Om de sms-uitnodigingen te verzenden heeft u de mobiele telefoonnummers van uw deelnemers nodig.

Stap voor stap: E-mail-uitnodiging

Om een e-mail-uitnodiging te creëren, klikt u op de knop E-mail.

invite respondents with one of these options

Dan ziet u het volgende scherm:

message editor overview
Email invitations details to invite respondents

Bij Ontvangers heeft u twee opties:

• U voert e-mailadressen handmatig in
    • U kunt dan een of meerdere ontvangers invoeren zonder gebruik te maken van een panel. Gebruik de puntkomma (;) als scheidingsteken tussen de e-mailadressen. Zowel bij de handmatige- als sample lijst ziet de ontvanger alleen zijn of haar eigen e-mailadres.
invite respondents by choosing all or only part of the sample
  • U kiest een van te voren geladen panel.
    • Als u een panel gekozen heeft, heeft u drie opties:
      • Kies Hele panel (Entire Panel)
      • Filter het panel voordat u de uitnodiging uitstuurt
        • Filters voor een panel werken net zoals filters voor een enquête. Voor meer informatie zie Filters
      • Kies één panellid

Als u een panel filtert, berekent het systeem het aantal ontvangers:

filtered panel to invite only part of possible respondents

Hier kunt u de meldingen-template kiezen die u wil gebruiken. Deze tempates kunnen opgeslagen, beheerd en hergebruikt worden.

Dit zijn typische e-mailvelden. Het onderwerp kan ook placeholders bevatten.

Content kan bewerkt worden met de rich text editor.

Als u op deze link klikt, krijgt u alle beschikbare placeholders te zien. Meer informatie over placeholders vindt u hieronder:

U heeft de keuze: u kunt de uitnodigingen meteen uitsturen of u kunt ze inplannen voor verzending op een latere datum/tijd. Wilt u ze inplannen voor later, kies deze optie dan en kies een datum en tijd voor verzending.

invite respondents using the right setting in the right side bar options
  1. Berichtnaam: Dit is alleen van belang voor interne doeleinden. Met deze naam wordt het bericht opgeslagen.
  2. Van-adres: Dit is het e-mailadres dat respondenten zien als de afzender van het bericht.
  3. Van-naam (optioneel): Dit optionele veld voegt een naam toe aan het Van-adres. Het ziet er dan zo uit: Max Muster <admin@docusurvalyzer.ch>
  4. Talen: Hier kunt u berichten toevoegen en vertalen. Vergeet niet uw berichten te vertalen in alle talen die u nodig heeft. Als de ingestelde taal niet aanwezig is, wordt het bericht verstuurd in de default taal.
  5. Bericht opslaan als ...: Als u een nieuwe e-mail-template wil creëren, moet u altijd eerst het bericht opslaan onder een nieuwe naam, want iedere wijziging wordt direct opgeslagen.

Voordat u het bericht verstuurt, dient de controle (review) plaats te vinden. Als u op de knop Review klikt, verschijnt het volgende scherm:

send email to invite respondents

Er wordt gecontroleerd of alle gebruikte placeholders gevuld zijn bij alle ontvangers. Verder wordt gecontroleerd of de enquête geactiveerd is. En bovendien geeft deze controle u de mogelijkheid om te controleren of alle instellingen correct zijn.

Stap-voor-stap: Linklijst

Bij distributiewijze linklijst worden persoonlijke links gecreëerd voor alle deelnemers in een gekozen panel. De linklijst kan als Excelbestand gedownload worden. Filteren van het panel en een linklijst maken voor slechts een gedeelte van het originele panel is niet mogelijk.

link list distributor

Nadat u ‘Linklijst’ gekozen heeft, moet u een panel of een sample kiezen waar u links voor gaat maken.

Link List generation

Rechts ziet u hoeveel leden het panel of de sample heeft. Als u klikt op ‘Linklijst genereren’, wordt een linklijst gecreëerd. Dit betekent dat een persoonlijke link gecreëerd word voor ieder lid van het panel of de sample. Afhankelijk van de grootte van het panel/de sample, kan dit enkele minuten duren.

Zodra dit proces voltooid is, kunt u de linklijst downloaden als Excelbestand.

response statistics

De gecreëerde linklijst bevat alle panel/sample-informatie, samen met de persoonlijke link, de status van de enquête, het enquête-ID en de enquêtenaam.

Excel Export of link list which can be used to invite respondents

Stap-voor-stap: SMS-uitnodiging

Een sms-uitnodiging lijkt in veel opzichten op een e-mail-uitnodiging.

Om een sms-uitnodiging te creëren, klik u op SMS.

SMS distributor

Dan wordt een formulier geopend dat veel lijkt op het formulier voor de e-mail-uitnodiging.

email distributor overview

Hier kunt u het panel/de sample kiezen voor deze uitnodiging, op dezelfde manier als bij het sturen van een e-mailuitnodiging. Kijk voor meer informatie bij Stap voor Stap: E-mail-uitnodiging - 1. Ontvangers.

Hier vindt u al uw opgeslagen sms-uitnodigings-berichten. Met de knop Bericht opslaan als ... (Save Message As...) kunt u het actuele bericht opslaan onder een nieuwe naam.

Als u een nieuwe sms-uitnodiging wilt creëren, sla dan altijd eerst uw tekst op onder een nieuwe naam, want iedere wijziging wordt meteen doorgevoerd.

In dit tekstveld schrijft u de tekst voor het bericht. Dit is een sms'je, dus u kunt de tekst niet opmaken. Houd er rekening mee dat alle placeholders een verschillend aantal tekens kunnen bevatten, en dat dit invloed heeft op de hoeveelheid sms-berichten die u kunt gebruiken om de uitnodigingen uit te sturen.

Hier ziet u de hoeveelheid sms die gemiddeld gebruikt wordt voor één uitnodiging.

OPMERKING: Als u speciale tekens gebruikt (bijvoorbeeld de Franse letters é of è), dan wijzigt de volledige codering van het bericht. Dit wil zeggen dat er minder tekens mogelijk zijn per sms. Een bericht dat de ene sms overschrijdt zal voor de extra tekens een andere sms gebruiken. Ook dit wil zeggen dat er minder tekens mogelijk zijn per sms.

U heeft de keuze: u kunt de uitnodigingen meteen uitsturen of u kunt ze inplannen voor verzending op een latere datum/tijd. Wilt u ze inplannen voor later, kies deze optie dan en kies een datum en tijd voor verzending.

Als u klikt op Controle (Review), kunt u zien hoeveel sms-berichten het gehele uitnodigingsproces gaat uitsturen, samen met extra informatie.

invite respondents vis SMS

Nadat u de door u geselecteerde instellingen geaccepteerd heeft, kunt u de uitnodigingsberichten versturen.

Dit is de interne berichtnaam. De respondent ziet deze naam niet. Deze naam kan op ieder moment gewijzigd worden en wordt meteen opgeslagen.

Hier hebben we twee opties. Ofwel een telefoonnummer of een afzendernaam.

Telefoonnummer:

De ontvanger ziet dit nummer als afzender.

Naam van de afzender:

De ontvanger ziet de naam van de afzender. Dit is meestal beter dan dat de ontvanger een telefoonnummer ziet, want een naam is meestal beter herkenbaar voor de ontvanger.

Hier kunt u berichten toevoegen en vertalen. Vergeet niet uw bericht te vertalen in alle talen die u nodig heeft. Als de taal die u voor de respondent ingesteld heeft niet aanwezig is, dan wordt het bericht verstuurd in de default taal.

Updated on maart 29, 2021