1. Home
  2. Overige Resources
  3. FAQ
  4. Tekstteller instellen bij open vragen: hoe doe ik dat?

Tekstteller instellen bij open vragen: hoe doe ik dat?

Als een maximale grootte ingesteld is voor een antwoordtekst, kan het voor respondenten erg handig zijn om te zien hoeveel tekens ze al verbruikt hebben en hoeveel tekens ze nog ter beschikking hebben.

textcounter in action

Hiertoe kunt u de textcounter add-on gebruiken. Deze kan alleen gebruikt worden als er een template gebruikt wordt en bovendien dit bestand bijgevoegd is: Link naar bestand.

Als het JS-bestand bijgevoegd is in uw index.html-bestand, dan kunt u de volgende code gebruiken in de vraagtekst-broncode van een open vraag met een groot invoerveld:

Niet alle elementen (of attributen) hoeven ingesteld te worden. In dit overzicht vindt u uitleg bij alle attributen:

AttribuutVerplicht Beschrijving
class=“textCounter“jaMet deze class start de add-on. Zonder deze class werkt de add-on niet.
data-maxlength=““ neeMet dit attribuut kunt u een maximum-aantal tekens voor het invoerveld toevoegen. De browser controleert het aantal gebruikte tekens. Als de respondent het maximum-aantal tekens overschrijdt, worden de boventallige tekens verwijderd. De tekstteller telt achteruit (van het maximum-aantal tot 0). Als dit attribuut niet ingesteld is, telt de tekstteller vooruit.
data-position=““ jaDit attribuut definieert de positie van de teller. Er zijn vier mogelijkheden:

top-left = linksboven

top-right = rechtsboven

bottom-left = linksonder

bottom-right = rechtsonder
data-qcode=““ jaHier wordt de vraagcode gedefinieerd. Deze functie heeft alleen invloed op het tekstveld van deze ene vraag.
data-text=““ neeMet dit attibuut stelt u de tekst in die voor de teller staat.

De tekstteller wordt alleen getoond als er op het tekstveld gefocust wordt. Bovenstaande code moet opgenomen zijn in de bron van de vraagtekst in alle gebruikte enquêtetalen.