1. Home
  2. Overige Resources
  3. Tipps & Tricks
  4. Token-authenticatie: zo werkt dat

Token-authenticatie: zo werkt dat

Met token-authenticatie kunt u uw enquête-URL plus identificatie/authenticatie versturen via een afzonderlijke token.

Een voorbeeld: stel, u wil per e-mail een enquête-uitnodiging sturen: De authenticatie-code wilt u echter op papier sturen met de post, ter identificatie en voor extra veiligheid. In zo’n geval is token-authenticatie precies de juiste oplossing.

Als u toegang geeft tot de enquête via een token, wordt de deelnemer geauthentiseerd en geïdentificeerd. Alle variabelen van de sample zijn beschikbaar als placeholders en filtervoorwaarden.

Hoe kan ik token-authenticatie instellen

Authenticatie is een enquête-instelling. Als u klikt op Authenticatie met token toevoegen, dan krijg u een drop-downlijst te zien waarin u de samples en panels kunt kiezen die u aan de enquête wil koppelen.

token authentication sample drop down

U koppelt de sample of het panel aan de enquête door te klikken op het hokje aan de linkerkant van de sample/panel-naam.

Als dit eenmaal ingesteld is, ziet de deelnemer altijd eerst de pagina Geef token in.

authentication page

De tekst kan gewijzigd worden door de standaard labels/teksten te wijzigen in de enquête-instellingen.

Belangrijke info: Tokens moeten uniek zijn binnen het geheel van de gekoppelde panels en samples. Er volgt een foutmelding als u probeert een token te gebruiken dat al in gebruik is bij een van de gekoppelde panels of samples.