Berichten

Dit hoofdstuk beschrijft de procedure voor het onderhouden van berichten in Survalyzer NG. Nadat u het menu Berichten uit de Bibliotheek (Engels: Library) heeft opgestart, verschijnt er een scherm waarop de volgende gegevens worden getoond:

• de berichtsjablonen die in Survalyzer worden gebruikt, en
  • de berichten die door de gebruikers van uw organisatie zijn aangemaakt (indien aanwezig).

Deze berichten kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om deelnemers voor het invullen van een enquête uit te nodigen. In stap 2 van de uitnodigingsprocedure (d.i. Bericht) moet u het e-mailbericht selecteren die naar de eerder geselecteerde deelnemers wordt verzonden, zie het onderstaande scherm Kies e-mailbericht (Engels: Choose e-mail message).

Opmerking: Alle berichten kunnen worden bewerkt, gekopieerd en verwijderd.

Maak een nieuw bericht

Om een nieuw bericht toe te voegen, moet u de volgende stappen in opeenvolgende volgorde uitvoeren:

• Klik op de knop MAAK EEN NIEUW BERICHT opdat er een pop-upvenster verschijnt waarop u een naam en een berichtlay-out moet vastleggen. De unieke naam wordt voor het registreren van de berichtgegevens gebruikt; de geselecteerde berichtlay-out moet van tevoren in het menu Berichtlay-outs onder de tab Bibliotheek zijn vastgelegd.
  • Klik op de knop Aanmaken opdat er een scherm wordt getoond, op basis van de opgegeven selectiecriteria.
  • Klik op één van de iconen (1) om de voorbeeldmodus in te stellen: desktop, tablet of smartphone voorbeeld.
  • Klik in het tekstvak (2) om de tekst van het bericht aan te passen. Dit is de tekst die in de geselecteerde berichtlay-out is opgenomen. U hoeft de aangepaste tekst niet op te slaan. Dit gebeurt automatisch.
    U zult hebben geconstateerd dat de velden Berichtnaam en Berichtindeling automatisch met de waarden zijn gevuld die u op het vorige pop-upvenster heeft vastgelegd.
  • Geef de gebruikersnaam van het e-mailadres op in het 1e gedeelte van het veld E-mailadres van de afzender. Deze gebruikersnaam wordt aan de deelnemers als afzender van het bericht getoond. Neem niet het @-symbool in de omschrijving op!
  • Selecteer de domeinnaam het 2e gedeelte van het veld E-mailadres van de afzender (3). Elk e-mailadres bestaat uit twee gedeeltes: een gebruikersnaam (voor @) en een domeinnaam (achter @).
    NB: Als u e-mailberichten namens uw organisatie wilt verzenden door het e-mailadres van uw organisatie te gebruiken, raden wij u aan de informatie in het onderwerp Email – Setting up your own email sender domain te raadplegen.
  • Geef een naam op in het veld Naam van de afzender die voor het gespecificeerde e-mailadres van de afzender wordt geplaatst.
  • Voer een onderwerp voor het bericht in die de deelnemers zullen zien, wanneer zij hun e-mailprogramma opstarten.
  • Vink het vakje bij Voeg antwoord op e-mail toe aan om aan te geven dat het e-mailadres dat voor het verzamelen van antwoorden wordt gebruikt afwijkt van die voor het verzenden van de enquêtelink.
    Indien aangevinkt, moet u een bijbehorend e-mailadres in het veld eronder opgeven.

Updated on april 8, 2021