1. Home
  2. Administration
  3. Gebruikersrechten: hoe stel ik ze in?

Gebruikersrechten: hoe stel ik ze in?

Als u een grote gebruikers- en workspacepool heeft, dan is het een goed idee om gebruikersrechten in te stellen. Toegangsrechten kunnen worden ingesteld door bij de gebruiker op de knop Edit te klikken.

Rechten-opties vindt u onder de wachtwoord-opties bij de gebruiker:

Access rights on user editor. Here you can set the user permissions

Als de gebruiker geen toegang heeft tot een workspace, dan kan hij de workspace niet zien en uiteraard ook niet openen. Als de gebruiker wel toegang heeft, ziet hij de workspace en kan hij deze openen.

Als er slechts toegang gegeven is voor één workspace, dan gaat die meteen open na de login. Als de gebruiker toegang heeft tot meer dan één workspace, dan ziet hij een lijst met al deze workspaces.

Als een gebruiker toegang nodig heeft tot een andere workspacegroep, dan kunnen de gebruikersrechten die hiervoor nodig zijn uitsluitend ingesteld worden door de account-administrator.

Belangrijke info: Een workspacegroep-admin heeft altijd toegang tot alle workspaces van de groep. Een account-admin heeft altijd toegang tot alle bestaande workspaces van alle workspacegroepen. Houd hier rekening mee, als u begint met het gebruik van workspacegroepen.

Een effectief en gemakkelijk te onthouden namensysteem kan helpen duidelijker overzicht te houden over de workspaces waar gebruikers toegang toe hebben. Toegangsrechten kunnen altijd gewijzigd worden, maar om dit te kunnen doen moet u account-admin zijn of workspacegroep-admin.

Updated on december 31, 2019

Was this article helpful?

Related Articles